BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

35 fok, jégeső és vihar - Nézze meg az aktuális időjárási helyzetet

Folytatódik a kánikula. Ma akár 35 fokos meleg is lehet. A napos idő mellett záporok is lehetnek. A Vízművek, a MÁV és a BKV ma is több helyen oszt vizet a fővárosban. A közlekedési társaság összes légkondicionálóval ellátott járművét üzembe állítja. A sofőröknek védőitalt biztosítanak.

A rendkívüli időjárási körülmények fennállásig, a MÁV ásványvizet biztosít a személyvonatok utasainak a fejpályaudvarokon, a peronon. A fővárosban éjjel-nappal összesen 20 locsolóautóval mossa és hűti az akár 60-70 fokra is felhevülő aszfaltot.

A Deák téren zacskós vízzel és ivóvíz-adagoló automatákkal várja a szomjazókat a reggeli óráktól egészen estig. A helyszínen működő mobil berendezés óránként 1500 liter víz csomagolására alkalmas.

A nappali órákban a lakótelepek, illetve a sűrűn lakott városrészek mellékutcáit, éjjel a fő- és tömegközlekedési úthálózatot locsolják. Viédéken - többek között - Miskolcon, Székesfehérváron, Szegeden és Debrecenben is hasonló módon próbálják enyhíteni a közlekedők megpróbáltatásiat a hőségben.

Csütörtökön főként a középső és a keleti országrészben várható
zivatar. A zivatarokat helyenként 60-90 km/h közötti viharos
széllökés, lokálisan jégeső, illetve jelentősebb mennyiségű csapadék (20-30 mm) kísérheti. Néhol azonban délutántól heves zivatar is kialakulhat, amelyet nagyobb méretű (jégátmérő 2-3 cm felett alakulhat) jég, lokálisan esetleg 40-50 mm-t elérő csapadék kísérhet.

A hőmérséklet délután általában 30, 35 fok között alakul, késő este többnyire 24, 29 fok között valószínű.

Hőségriadó több helyen - Csúcsra járnak a klímák, nő a vízfogyasztás, rekordforgalom a strandokon - erről itt olvashat.

Kánikula! - 20 százalékos megtakarítás hőszigeteléssel

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.