BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A NATO attól fél, hogy Oroszország fegyveresen is közbelép Kelet-Ukrajnában

Vlagyimir Putyin csütörtökön a Krímben a helyi parlament képviselői és miniszterek előtt mond beszédet. Ezt az orosz államfő sajtószóvivője, Dmitrij Peszkov jelentette be ma – a RIA Novosztyi tudósítása szerint. Peszkov újságírókkal közölte, hogy az orosz belpolitikát is érintő fontos beszédre készül az elnök, aki a tervek szerint csütörtökön Jaltába és Szevasztopolba is ellátogat, ahol több munkatalálkozót szerveznek neki.

Lapértesülések szerint egyébként Putyin ezekben a napokban a Krímben tölti szabadságát, feltehetően ezt szakítja meg a csütörtöki munkaprogrammal.

A NATO eközben attól tart, hogy Oroszország fegyveresen is beavatkozik Kelet-Ukrajnában. Ezt arra alapozzák, hogy napok óta több tízezer katona állomásozik a határtól néhány kilométerre. Korábban Moszkva bejelentette, hogy ötnapos hadgyakorlatot tart a térségben, amely azonban múlt pénteken befejeződött.

A Nemzetközi Vöröskereszt segítségével bármikor megkezdődhet a humanitárius akció a szakadárok által ellenörzőtt Donyec megyében – jelentette be ma Szergej Lavrov orosz külügyminiszter. Lavrov azt mondta, hogy a megállapodásra a kijevi kormány is áldását adta. Egyben kifejezte reményét, hogy a nyugati hatalmak „nem tesznek keresztbe”, és támogatják a civileket segítő lépéseket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.