BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Titkolják Rogánék, mennyi pénzért büszkélkednek a 98 százalékkal

Nem adnak ki adatokat arról, hogy kivel és mennyiért kötöttek szerződést a népszavazás utókampányára.

Egyelőre titkolja a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda, hogy kivel kötöttek szerződést a népszavazás jelenleg is zajló utókampányára, illetve mekkora összeget különítettek el erre és milyen forrásból - írta meg a Magyar Nemzet.

A tárca legutóbb azzal érvelt, hogy az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény előírásainak megfelelően közzéteszik a szerződéseket a kormányzati honlapon - írta a lap. A minisztérium legutóbb több mint két hónapja, augusztus elején hozott nyilvánosságra ilyen adatokat. Az infótörvény azt mondja ki, hogy azon közérdekű adatokra vonatkozó szerződések listája, amelyekben a közfeladatot ellátó szerv az egyik szerződő fél, negyedévente esedékes. Tehát Rogánék elvileg az év végéig még titkolhatják, hogy kivel szerződtek az utókampányra.

Persze azt sem tudni, hogy magát a kampányt mennyi pénzből hozták ki. A szocialista Harangozó Tamás közérdekű­adat-igénylésére azt közölte a minisztérium, hogy tavaly december és idén február között bruttó 1,5 milliárdért szerződtek, majd március és augusztus között további bruttó ötmilliárdért. Ezt követte augusztus 1-jén egy bruttó 2,4 milliárdos szerződés, majd augusztus 19-én egy 2,5 milliárdos. A dátum azért érdekes, mert a hivatalos kampányrajt augusztus 13-án volt. Ha csak az ez utáni összeget vesszük, akkor az kevesebb, mint az említett 8,4 milliárd. Ha viszont a kampányrajt előtti számokat is hozzávesszük, akkor már 11 milliárdnál is nagyobb összegnél járunk.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.