BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az izraeli háború 70. napja – Izraeli erők visszaszerezték egy fiatal férfi holttestét a Hamásztól

null
Összefoglaló:

Az izraeli hadsereg (IDF) visszaszerezte a 28 éves Elia Toledo holttestét a Hamásztól. A férfit még október 7-én fogta el a terrorszervezet, és vitte el magával túszként. 

Fotó: AFP

Az IDF-nek nem túszcsere által, hanem egy különleges hadművelet keretében sikerült visszaszereznie a halott férfi testét, a hírt a hadsereg X-oldalán tették közzé.

A hadsereg hozzátette, hogy nemzeti kötelességének tekinti a túszok beazonosítását és hazahozatalát.

Együttműködnek a hírszerző irodákkal, és mindent megtesznek azért, hogy hazahozhassák a túszul ejtett civileket. 

A The Times of Israel arról számolt be, hogy az éjszaka folyamán túszok családjainak képviselői találkoztak az Egyesült Nemzetek Szövetségének (ENSZ) főtitkárával, António Guterresszel, és kérdőre vonták, hogy miért nem tesznek többet a hozzátartozóik megmentéséért. Továbbá bírálták Guterrest, mert nem ítélte el a Hamász október 7-i támadását, és a konfliktus kitörése óta nem látogatott el Izraelbe.

Az izraeli hadsereg csütörtökön engedett a nyomásnak, és négy órára felhagyott a támadásokkal Rafahnál. A taktikai szünet célja az volt, hogy lehetővé tegyék a palesztin civilek számára készleteik feltöltését, például élelmiszer- és víztartalékaik biztosítását. A harci szünetet csütörtökön 10:00 és 14:00 óra közötti időszakra hirdették meg Rafah Al-Szalam negyedében.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.