BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az izraeli háború 325. napja – Irán reagálni fog a Hamász-vezér meggyilkolására

Iran Parliament
Összefoglaló:

„Irán nem törekszik arra, hogy fokozza a feszültséget Izraellel, de nem is fél megtenni a megfelelő lépéseket” – fogalmazott az iráni külügyminiszter, aki telefonon tárgyalt olasz hivatali partnerével, Antonio Tajanival.

Iran Parliament
Fotó: Abbász Aragcsi iráni külügyminiszter /Fotó: NurPhoto via AFP

A Guardian cikke szerint Abbasz Aragcsi azt is elmondta Tajaninak, hogy Iránnak a Hamász vezetőjének meggyilkolására „határozott és átgondolt” lesz.

Teherán Izraelt tartja felelősnek a Hamász vezetője, Iszmáíl Hanije ellen elkövetett július 31-i merényletért, a történteket Aragcsi korábban az iráni állami médiának nyilatkozva „Irán biztonsága és szuverenitása elleni megbocsáthatatlan támadásnak” minősítette a történteket.

Az izraeli vezetés hivatalosan nem kommentálta Hanije meggyilkolását, de Izraelben és világszerte is úgy tartják, hogy a zsidó állam áll a művelet mögött.

A tavaly október 7-i támadásokat követően Izrael eltökélte, hogy leszámol a Hamász vezetőivel, és volt is már rá példa, hogy a titkosszolgálatuk hasonló műveleteket hajtott végre Irán területén, igaz, azok a támadások nagyrészt olyan tudósok ellen irányultak, akik a perzsa ország atomprogramján dolgoztak.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.