BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A bámészkodók megnehezítik az árvíz elleni védekezést

Sokan mennek ki bámészkodni a Duna-partra, hogy megnézzék a rendkívül magas vízállást. A főpolgármester arra kér mindenkit, hogy aki nem vesz részt az árvíz elleni védekezésben, az csak távolról szemlélje az eseményeket, mivel az erős vízsodrás nagyon veszélyes.

Karácsony Gergely főpolgármester arra kér mindenkit, aki nem vesz részt az árvíz elleni védekezésben, hogy csak távolról, legfeljebb a felső rakpart vonalából tekintse meg az áradó Dunát, a védekezés kiemelt helyszínét, a Bem tér és a Batthyány tér közötti szakaszt lehetőség szerint kerülje el.

8G0A4631
árvíz
A főpolgármester arra kéri a nézelődőket, hogy csak tisztes távolságból szemléljék az árvíz elleni munkálatokat / Fotó: Mediaworks

A főpolgármester szerdán a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy a vízszint gyors emelkedése és a Duna sodrása most különösen veszélyessé teszi, ha valaki túl közel merészkedik a folyóhoz. „Nem is beszélve arról, hogy az egyébként stabilnak tűnő fák a felázó talajban akár váratlanul is kidőlhetnek” – fogalmazott.

Karácsony Gergely közölte azt is, hogy a Duna vízszintje éjszaka elérte az alsó rakpart mélyebben fekvő területeit, várhatóan az autóút szerdán teljes egészében víz alá kerül.

A Hajógyári-szigetet – amely ártérként funkcionál ilyenkor – már lezárták a katasztrófavédelem munkatársai. A Margitszigeten két napja folyamatosan épül homokzsákokból az ideiglenes védmű, a sziget nagy részére már csak a védekezésben részt vevők léphetnek be – olvasható a főpolgármester bejegyzésében.

Árvíz: lehetnek még meglepetések, Pozsonyban is korán örültek a vízszint tetőzésének

Az ítéletidő múltával elkezdett olvadni a hó az Alpokban, ami újabb árhullámot okozott a Duna osztrák szakaszán. Az árvíz ezért még tartogathat meglepetéseket.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.