BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Példátlan ukrán támadás: felrobbantottak egy fegyverraktárt Moszkva közelében

Ukrajna lecsapott egy Moszkvától északkeletre található városra. Eddig nem volt arra példa, hogy a határtól ennyire távol eső helyen érjen támadás orosz települést. A felvételek szerint az ukrán drónok felrobbantottak egy fegyverraktárt Tver megyében, a lakókat evakuálni kezdték.

Részleges evakuálást rendeltek el az oroszországi Tver megyében, miután az ukránok kiterjedt dróntámadást hajtottak végre a területen – közölte a helyi kormányzó. Igor Rudenya elmondta, hogy Toropec várost támadták az ukrán drónok, több helyen tüzeket okozva. A hírek szerint felrobbant egy helyi fegyveraktár, áldozatokról azonban nincs hír.

An,Unmanned,Military,Drone,Flies,In,The,Sky,Over,A
ukrán
Az ukránok átlőttek Moszkva felett, felrobbantottak egy fegyverraktárt / Fotó: Shutterstock

Az internetre felkerültek olyan felvételek, melyeken hatalmas robbanás látható Toropecben. A videók hitelességét nem lehet ellenőrizni, de a hírek szerint egy fegyverraktárt semmisítettek meg.

Toropec körülbelül 380 kilométerre, északnyugatra fekszik Moszkvától. A támadás azért is megdöbbentő, mivel az ukránok az országhatártól távol, mélyen az orosz területeken belül csaptak le – mutatott rá a BBC.

Szerda reggel Toropec vezetése közölte, hogy előkészítették a buszokat az emberek evakuálásához. A településen nagyjából 13 ezren laknak, de arról nincs hír, hogy hány embert menekítenek ki – írta a Kyiv Independent

Az orosz állami média tudatta, hogy bezárják az iskolákat és óvodákat Tver megyében.

Az ukránok drónok további, Oroszország nyugati részén lévő településeket támadtak az éjszaka: Brjanszk, Kurszk, Orjol és Szmolenszk megyéket is. Egyelőre annyit tudni, hogy körülbelül 50 drónt és két rakétát vethettek be. Kijev nem kommentálta a csapásokat.

Az ukrán katonai adminisztráció vezetője arról ugyanakkor beszélt, hogy az orosz hadsereg Kijevre támadt. Drónokat kellett a légvédelemnek hatástalanítania a főváros határában. Eközben Ukrajna északkeleti részén, Szumi városban is robbanásokról érkeztek hírek. Áldozatokról itt sem tudni.

Elpártolhatnak Ukrajnától a szövetségesei, egyre több ország szorgalmazza a tűzszünetet

Miközben közeleg a tél, és a frontok hamarosan ismét hónapokra megfagynak, egyre több nyugati ország veti fel a tűzszüneti tárgyalások lehetőségét az orosz–ukrán háborúban. Sok nemzetnek kezd terhes lenni Ukrajna pénzelése. Ha túl sok ország hátrál ki Kijev mögül, az rákényszerítheti Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hogy tárgyalóasztalhoz üljön.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.