BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Folytatja tegnap délelőtti raliját a Bux, Európa is pluszban

A Budapesti Értéktőzsde vezető mutatója, a Bux index szerdán kilenc hónapos csúcs közelébe erősödött: 1,8 százalékos emelkedést követően 15 260,50 ponton állt az index.

A részvényszekció hatalmas forgalmat bonyolít: már délelőtt 18,2 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a papírok, így a nyitást követő két órában túllépte az idei éves napi átlagot. A tőzsdei nagyok közül az OTP árfolyama lőtt ki meredeken: a bankpapír 4,91 százalékot drágult 3200 forintra. A Magyar Telekom árfolyama 2,09 százalékkal nőtt 633 forintra, míg a Richter papírok 31 740 forintra drágultak (plusz 1,24 százalék). A Mol folytatja a tegnap megkezdett korrekcióját, jelenleg mínusz 1,85 százalékon: 13 200 forinton forognak az olajtársaság részvényei.

A régiós tőzsde mutatók közül: a prágai PX index plusz 1,42 százalékon, a bécsi ATX plusz 1,32 százalékon míg a varsói WIG-20 plusz 1,26 százalékon állt szerda délelőtt.

A nyugati féltekén is jól állnak a piacok: a londoni FTSE-100 mínusz 0,05 százalékon, a párizsi CAC-40 plusz 0,27 százalékon, és a frankfurti DAX mutató: plusz 0,64 százalékon állt.

Az elemzők a válság végének eljövetelével kezdenek számolni, „nem üt be a gazdasági armageddon, 2010 már a kilábalásról fog szólni – véli Ulrich Leuchtmann, a Commerzbank feltörekvő piaci deviza stratégája. Kollégája, Michael Ganske szerint az optimizmus az amerikai gazdaság stabilizálódásából ered, de a befektetők az olcsóvá vált feltörekvő piacokra térnek vissza látványosabban.” Európában: a vezető 50 vállalat összesített árfolyamát követő DJ Euro Stoxx 50 plusz 0,30 százalékon mozgott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.