BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zuhanórepülésben az OTP

A forint árfolyama gyakorlatilag mozdulatlan maradt a kamatvágás után, ezzel igazolva az elemzőket, akik szerint a piac már beárazta a mai, 25 százalékpontos alapkamat-csökkentést.

Egy euróért 265,6 forintot adtak a záráskor, a hazai deviza szinte teljes mozdulatlanságba dermedt az MNB döntése után, nem reagálva az 5,5 százalékos alapkamatra. A dollár ára 197,39 forint volt, a svájci frankért 185,58 forintot adtak.

A blue chipek mozgása viszont változott késő délután, a délelőtti jó teljesítmény után mostanra a négyből három részvény árfolyama gyengül, az OTP vezetésével. A bankpapír 2,7 százalékos mínuszban, 7 030 forinton zárt, ezzel a nap vesztesei közé kerülve a Global FX-nél. A Richter ára 42 010 forint volt, a Magyar Telekomért 785 forintot adtak a záráskor. Az egyetlen, pozitívban búcsúzó részvény, a Mol ára 20 400 forint volt. A BUX 1,05 százalékos mínuszban, 24 399 ponton fejezte be a hét első kereskedési napját.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Elemzői vélemények a kamatcsökkentésről itt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.