BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot zuhant az OTP - Pesszimisták a piacok

Pesszimizmus uralkodik világszerte a piacokon, Európában Írországra figyelnek, a tengerentúlon pedig a kínai kamatemelési félelmek irányítják a piacokat. A pesti parketten zuhanásnak indult az OTP, a vezető részvények közt csak az MTelekom tartotta magát.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX 1,88 százalékos veszteséget könyvelhetett el kedden, így 21 940,67 ponton zárta a napot.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A kedden a hétfői vesztes MTelekom tudott csak erősödni a blue chipek közt egyedül. A távközlési papírok árfolyama zárásra azonban nyitóértékre visszagyengült, így 592 forinton áll.

A nap vesztese az OTP, a bankpapír a zuhanást követően 5,13 százalékos mínuszban zárta a napot, így a részvényt 5 170 forinton jegyezték záráskor. A Richter már szerényebb 0,44 százalékos mínuszban zárta a napot, így 45 250 forinton várja a holnapi nyitást. A Mol-papír árfolyama 0,15 százalékos csökkenést követően, 19 870 forinton zárt.

Pesszimizmus uralkodik kedden a piacokon. Európában továbbra is Írországra figyel a piac, a vezető indexek jelentős veszteségeket könyvelhettek el. A német DAX 1,12 százalékkal, a lengyel WIG20 1,33 százalékkal gyengült. Az amerikai piacokon is folytatódik a gyengülés, a bíztató makro adatok sem segítettek a kínai kamatemelési félelmektől gyengélkedő piacokon. A Nasdaq 1,13 százalékkal, az S&P 500 1,15 százalékkal gyengült nyitás óta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.