BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megütötték a forintot - Új mélypontra esett

A forint közel 4 hónapos mélypontra gyengült az euró ellenében, és újabb történelmi mélypontot ért el a frankkal szemben.

A forint gyengülését nem állította meg a 270-es kerek szint, és a 271,2 körül meghúzódó 200 napos mozgóátlag sem. A hazai deviza 271,5-ig korrigált a közös európai deviza ellenében, amelynek következtében új történelmi mélypontra szakadt a svájci frankkal szemben: 233,233-as szintre.

Az euróval szemben március 22-e óta nem járt ilyen gyenge szinten a forint. A forint a múlt héten még idei csúcsán járt az euróval szemben, egészen 262 forintig kapaszkodott. Ezen a héten viszont jelentős gyengülést szenvedett el a hazai deviza.

A forint idei legrosszabb hetét éli, tavaly december vége óta nem korrigált ilyen mértékben a Bloomberg hírügynökség beszámolója szerint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.