BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

4 400 forintért vehetünk OTP-t 2012-ben? - Visszavágott célárfolyam

A JP Morgan ugyan jelentősen csökkentette az OTP részvényekre vonatkozó célárfolyamát, azonban emelkedést vár a jelenlegi szintekről.

Az OTP részvények árfolyamára vonatkozó előrejelzését 35 százalékkal vágta vissza a JP Morgan a magyarországi lassuló gazdasági növekedés, a külföldi devizában denominált hitelek költsége valamint a bankadó miatt.

A JP Morgan 2012 végére 4 400 forintra csökkentette az OTP célárfolyamát a korábbi 6 800 forintról, azonban fenntartotta a „felülsúlyozási” javaslatot.

A profit növekedése várhatóan folytatódik – írta Londonban kiadott elemzésében Paul Formanko. 12 hónapos időhorizonton úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi árfolyam vonzó belépést jelent – tette hozzá.

Az OTP részvények árfolyama tegnap közel 15 százalékot emelkedtek a BÉT-en, Európában pedig a bankszektor vezette a szárnyalást. Emlékezetes, a múlt héten 25 százalékos mélyrepülésen ment keresztül a bankpapír: a változékony nemzetközi környezet rángatja a részvény árfolyamát, valamint a hazai bizonytalanságok is rányomta a bélyegét a kereskedés hangulatára. Szerdán fél 12 körül 0,2 százalékot emelkedett a részvény árfolyama, 3265 forinton jegyzik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.