BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A brüsszeli felszólítás betett a forintnak

Gyengült a forint csütörtökön délután a bankközi devizapiacon, az eurót 291,90 forinton jegyezték, szerdán délután 289,76 forint volt.

A napot az euró 290 környékén kezdte, volt 289,40 forint is, majd gyengülni kezdett. Kereskedők szerint a forint a régiót alul teljesítette, a lengyel zloty-hoz képest 1,5 százalékkal volt gyengébb.

Kereskedők szerint a hangulatot a távközlési adóval kapcsolatos brüsszeli felszólítás sem javította, a költségvetés helyzetének kockázataira hívta fel a figyelmet. Így a forint nem tudott profitálni a viszonylag jó európai hangulatból.

A távközlési szolgáltató cégeket sújtó, tavaly októberben bevezetett különadó eltörlésére szólította fel Magyarországot csütörtökön az Európai Bizottság. Az uniós végrehajtó testület megítélése szerint ez az adó ellentétes a távközlési szektorra vonatkozó EU-jogszabályokkal, mert a szóban forgó adóból származó bevételeket a központi költségvetés használja fel, tehát nem arra fordítják, hogy azokból a távközlési szektor szabályozásának külön költségeit fedezzék. 

A dollár csütörtökön délután 214,00 forint volt 1,3635 dolláros euró árfolyam mellett, a dollárral szerdán délután 213,80 forinton kereskedtek.

A svájci frank jegyzése 239,45 forint volt az előző délutáni 237,03 forint után. A japán jen 2,7850 forint volt, szerdán délután pedig 2,7792 forint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.