BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A lélektani határon billeg a forint

Kedvezőtlen nemzetközi hangulatban kezdődött a kereskedés, miután a Standard & Poor’s leminősítette Olaszország államadósságának besorolását. Pozitívum, hogy a hitelezők és Görögország úgy tűnik, hogy megegyezik a következő hitelrészlet lehívásáról.

A forint reggel 292-es szintre gyengült az euróval szemben kedd délelőtt az előző 291,16-os záróárfolyamról. Csak néhány fillér választotta el a hazai devizát, hogy gyengébb szintre evezzen, mint amikor Magyarország megszakította a tárgyalásokat a Nemzetközi Valutaalappal tavaly nyáron. A forint újabb 14 hónapos mélypontra süllyedt ma reggel. A nemzetközi befektetői környezet javulásával a forint 290-es szint alá tudott kerülni délelőtt, majd a kerek szint közelében stabilizálódott.

A svájci frank ára 241,27-es záróról 252 forintra került, később – a forint visszaerősödésével párhuzamosan – 240,5-ös szintre került az alpesi deviza jegyzése.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.