BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A régió éllovasa a mázlista forint

A forint a devizák széles körével szemben erősödött a pozitív nemzetközi környezetben. Az OTP is igen jó teljesítményt mutat.

16 óra után

A forint a régió legjobban teljesítő devizája kedden, ami kedvező hír, ugyanakkor arra is rámutat, hogy az árfolyam mozgását főként külső tényezők befolyásolják, illetve nagyfokú a kiszolgáltatottságunk.

A forint 1,3 százalékot erősödött délutánra, míg a lengyel zloty 0,8 százalékot javított pozícióján. A cseh korona 0,66 százalékkal kapaszkodott kedvezőbb szintekre, a román lej pedig stagnált.

Az euró napi csúcsa 285,27 forinton alakult, délután 286-os szinten jegyzik a közös európai devizát. A svájci frankot 234, az amerikai dollárt 210 forinton jegyzik.

13 óra

Igen kedvező nemzetközi befektetői hangulatban jelentősen erősödött a forint kedden délelőtt. Az európai vezető tőzsdeindexek 3-4 százalékot emelkedtek, az OTP több mint 10 százalékkal került feljebb. A részvények emelkedését a bankszektor vezeti Európában. A befektetők úgy látják, hogy közelebb kerültek az adósságválság megoldásához az európai politikai döntéshozók, és arra spekulálnak, hogy megemelik az euróövezet mentőalapjának (Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz) méretét.

A forint megküzdött a 290-es árfolyammal, és délután egy pillanatra 296-os szinten is jegyezték az eurót. Délután 1 óra körül 287 forinton kereskednek az euróval. A svájci frank ára a hajnali 238 forintról 234,5-235 közelébe olvadt. Az amerikai dollár ellenében is erősödött a hazai deviza: 214 forintról 212-re került a zöldhasú.

Az OTP több mint 10 százalékot erősödött a kedvező környezetben, 3180 forintra emelkedett. Emlékezetes, a mólt héten óriási esést szenvedtek el a kockázatosabbnak ítélt eszközök, így a részvények is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.