BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább hanyatlik az OTP – Rángatják a részvényt

Csapkodják az OTP-t, azonban az európai piacok sem ússzák meg a lejtmenetet. A bankpapírokat Európa-szerte öntik a pénzügyi szektor sérülékenységének veszélye miatt is.

Zárás

Az OTP több mint 6 százalékot esett, 2798 forintra. Egy hét alatt 25 százalékot esett a papír, amely két és fél éve a legrosszabb teljesítmény.

Délután

Folytatódik az OTP részvények hanyatlása. A bankpapír közel 5 százalékos mélyrepülést is mutatott, 2835 forinton jegyezték a papírt, amellyel új, több mint kétéves mélypontra süllyedt. A részvénypiaci hangulat ingadozó, a volatilitás pedig igen nagy.

A globális piacokon idegesség uralkodik, az OTP 1 és 5 százalék közötti negatív tartományban ingadozik, a befektetők csapkodják a részvényt. A bankapapírt 1-2 százalék közötti mínuszban jegyzik fél 3 körül, 2950 forint környezetében.

Tegnap fel kellett függeszteni az OTP kereskedését, mert a zuhanás mértéke meghaladta a 10 százalékot. Az Egyesült Államok növekedésének lassulása, valamint az eurózóna adósságválsága és a recessziós félelmek közepette az is sújtja a bankpapírt, hogy Magyarországon a jelzálogfedezett devizában denominált hitelek után az adósok a piaci árnál alacsonyabb árfolyamon végtörleszthetik a hiteleket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.