BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

300-as szinten rángatják a forintot

Ideges kereskedés jellemzi a forint piacát annak ellenére, hogy a nemzetközi pénz- és tőkepiaci hangulat optimista.

Jelentős volatilitás mellett kereskednek a forinttal a bankközi devizapiacon. Reggel 299-es szintig erősödött a forint az euróval szemben, majd hamar visszahúzták 302 fölé a jegyzést. Az euró/forint 302,5 körüli is állt, majd délután 3 óra után erősödésnek indult a hazai deviza, és újra 299-ig kapaszkodott. Később valamivel 300 alatt állt meg a forint.

A svájci frankot 245-247 forint között jegyezték ma, délután inkább a 245-ös szinthez áll közelebb a hazai deviza.

A nemzetközi hangulat javulását jól jelzi, hogy az euró/dollár 1,39-ről 1,41-re emelkedett. A dollár/forint árfolyam 217-es jegyzésről 212-ig ereszkedett.

A forint nem bírja a pofonokat

A forintot hazai tényezők állítják meg a jelentős erősödéstől: a magyar leminősítéssel kapcsolatos kockázatok, a végtörlesztési (illetve a devizában denominált hitelek állományának további csökkentésére irányuló jövőbeli lépések) terv, valamint az IMF-védőháló egyértelmű elutasítása mind negatív hatást gyakorolnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.