BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eltávolodott a forint a 300-as szinttől

Javuló nemzetközi hangulatban erősödni tudott a forint.

Az eurót délelőtt 300 forint körül jegyezték a bankközi devizapiacon, majd a globális környezet javulására a kockázatosabb eszközök felé fordultak a befektetők, és délután 297-es szinten is járt az euró jegyzése. Fél 5 körül 298 forint alatt áll az euró, így a hazai deviza 0,8 százalékot erősödött napon belül.

A forint a régió legjobban teljesítő devizája. A lengyel zloty 0,4, míg a cseh korona 0,25 százalékot javított pozícióján az euróval szemben.
Mint látható, továbbra is a forint mutatja a leginkább volatilis mozgást. Ez arra utal, hogy a hazai deviza a leginkább kitett a nemzetközi hangulatban bekövetkező változásokra.

A svájci frankot reggel 244 forinton jegyezték, napközben viszont a 246 forintot is elért a kurzus. Délután 243-as szinten áll a devizapár. Az amerikai dollár ára a reggeli 218-as szintről 214 forintra csökkent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.