BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fontos szintet veszített el a forint! – Új mélypontra süllyedt

Annak ellenére, hogy az Egyesült Államok vezető tőzsdeindexei minimálisan emelkedni tudnak a kedvező makrogazdasági adat után, az európai indexek továbbra is esést mutatnak. Az ISM feldolgozóipari index az USA-ban 51,6 pontra emelkedett az augusztusi 50,6 pontról.

A forint 2009 áprilisa óta nem látott mélypontra zuhant az euróval szemben, és elveszett a fontos szintnek tekintett 295-ös árfolyamot. A közös európai devizát délután 296 forint közelében jegyzik. Reggel még 294 alatt állt a kurzus.

Árokszállási Zoltán, az Erste Bank vezető közgazdásza „negatív” hírnek nevezte Orbán bejelentését, miszerint tárgyalást kezdeményezhetnek a bankokkal az önkormányzati adósságok átütemezése kapcsán.

Az OTP több mint 4 százalékot zuhant, 3110 forintra. Orbán Viktor miniszterelnök ma újságíróknak elmondta: az állam átveszi a megyei közgyűléseknél eddig felhalmozódott mintegy 180 milliárd forintnyi adósságot is, amelynek rendezéséről, esetleges átütemezéséről tárgyalások kezdődnek a hitelezőkkel, azaz a bankokkal.

Alapvetően a kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat miatt esik az OTP részvények árfolyama, azonban Orbán Viktor bejelentése sem tehetett jót a bankpapírnak – mondta a Világgazdaság Online-nak Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank közgazdásza.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.