BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét csúnyán büntetik a forintot

A forint délelőtt 11 óra előtt intenzív gyengülésbe kezdett az euróval szemben, miközben a régió többi devizája viszonylagos stabilitást mutatott a közös európai deviza ellenében.

Délután

A kedvező amerikai munkanélküliségi adat hatására javult a kockázatvállalási étvágy a nemzetközi piacokon, amelynek hatására a forint is erősödni tudott.

Az Egyesült Államokban 103 000 munkahelyet teremtett a magánszektor – közölte a Munkaügyi Minisztérium. Az adat jóval kedvezőbb, mint a MarketWatch által megkérdezett közgazdászok konszenzusa, ugyanis az elemzők 53 ezres bővülést prognosztizáltak. A munkanélküliség azonban továbbra is magas, nem változott a 9,1 százalékos szintről.

A forint a délelőtti meredek gyengülés után a nap folyamán nagyrészt ledolgozta hátrányát, és a délelőtti 298,5 feletti árfolyamról 296,5 közelébe került. Az adat megjelentése után tovább erősödött a hazai deviza, 295,5 forint alatt jegyzik az eurót.

Délelőtt

Hajnalban 296 forinton jegyezték az eurót, majd a piaci szereplők ébredésével 295 közelébe ereszkedett a közös európai fizetőeszköz ára. Délelőtt stabil maradt a forint, majd 11 óra körül 298,5 közelébe ütötték a hazai devizát, majd 298 körül stabilizálódott a kurzus.

A forint euróval szembeni gyengülése miatt a hazai deviza a többi vezető fizetőeszközzel szemben is esést könyvelhetett el.

A reggeli pozitívnak tűnő hangulat elromlott, a nemzetközi indexek kisebb mínuszban állnak. A BUX már 1,4 százalékos esést mutat.

Kifulladt az elmúlt napok lendülete, és most profitrealizálást láthatunk – mondta a Világgazdaság Online-nak Suppan Gergely, a TakarékBank vezető közgazdásza. A délutáni amerikai munkanélküliségi adatra vár a piac. Ha az kedvezőtlen lesz, folytatódhat a lejtmenet – tette hozzá.

„Pozíciózárások” lehetnek – mondta Karsai Péter, a Commerzbank közgazdásza a Világgazdaság Online-nak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.