BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lepofozták a BUX-ot - Bóvliba vághatják Magyarországot?

A BUX 2 százalékot esett, miközben az európai indexek csak kisebb esést szenvedtek el.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe több mint 2 százalékos esést mutat délelőtt. A BUX 360 pontot gyengült 16 350 pontra.

„Egyértelműen alulteljesítő a hazai piac” – mondta Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank közgazdásza a Világgazdaság Online-nak. Hozzátette, nincs nagy forgalom az esés mögött. „Leminősítéssel kapcsolatos spekuláció lehet a háttérben. A Moody’s és a Standard & Poor’s ebben a hónapban tesz látogatást Magyarországon” – emelte ki az elemző.

Ismeretes, a Standard & Poor’s és a Moody’s Investors Service a legalacsonyabb befektetésre ajánlott kategóriában tartja a Magyarország adósságának besorolását, negatív kilátással. A kilátást azt tükrözi, hogy milyen irányba változhat a hitelbesorolás.

A Fitch Ratings „stabil” kilátással tartja Magyarországot a befektetési sáv alsó lépcsőfokán.

A Magyar Telekom 1 százalékkal került lejjebb, 519 forintra. A Richter hasonló mértékben esett, 33 000 forintra. A szektortárs Egis ennél nagyobb, 2,5 százalékot leértékelődést mutat, 15 305 forinton jegyzik az BÉT-en.

Az OTP 2,3, a Mol 2,5 százalékot gyengült. A bankrészvényt 3 194 forinton jegyzik, az olajcég papírjai 15 700 forinton állnak.

Az európai vezető tőzsdeindexek csak kisebb leértékelődést mutatnak. A német DAX 0,2, a francia CAC-40 index 0,4 százalékot veszített.

A délutáni amerikai munkanélküliségi adat adhat irányt a piacoknak. Az Egyesült Államokban 9,1 százalékon áll a munkanélküliség.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.