BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy pillanatok előtt a budapesti piac - Mit várnak az elemzők?

Emelkedéssel indulhat a kereskedés kedden a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI által megkérdezett szakértők szerint.

Gabler Gergely, az Erste Befektetési Zrt. elemzője azt mondta: egyelőre pozitív a hangulat, de ez délutánra elromolhat. Megjegyezte, hogy reggel kis mínuszban vannak az amerikai határidős indexek. Kiemelte, hogy több társaság harmadik negyedéves jelentése a várakozásokat meghaladó eredményt mutatott.

Nagy Bertalan, az Equilor Befektetési Zrt. szakértője is emelkedést valószínűsít nyitáskor. Hozzátette, hogy mind az európai, mind pedig az amerikai piacok erősödéssel zártak hétfőn. Szerinte ez az optimizmus kitarthat kedden is. Megjegyezte, hogy több részvény árfolyama technikai szinteket ért el, így meghatározó lehet, át tudják-e vinni ezeket.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 342,89 pontos, 1,97 százalékos emelkedéssel, 17.766,22 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 12,855 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.