BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elfáradt a magyar piac

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 152,93 pontos emelkedéssel, 19.199,76 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,80 százalékkal erősödött.

Csáky Attila, az UniCredit Bank Hungary kereskedési igazgatója pozitív nyitásra számít a kínai bejelentés kapcsán, miszerint az ázsiai ország továbbra is fog vásárolni európai államkötvényeket. Az ázsiai tőzsdék is emelkedtek reggel, mindez a szakértő szerint elegendő ahhoz, hogy Európában is emelkedéssel induljon a kereskedés.

A magyar piaccal kapcsolatban megjegyezte, hogy az kedden délutánra kicsit "elfáradt", de úgy véli, hogy ezt a kis veszteséget hamar ledolgozza majd, így délelőtt kitarthat az emelkedés a BÉT-en. A nap további részére azonban véleménye szerint már nehezebb jósolni a mostanában tapasztalható gyors piaci hangulatváltások miatt.

A BUX 145,68 pontos, 0,76 százalékos csökkenéssel, 19.046,83 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 11,5 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama vegyesen alakult az előző napi záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.