BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vegyesen zártak a nyugati tőzsdék

Már negyedik napja zártak csökkenéssel az átfogó nyugat-európai tőzsdeindexek szerdán. Most nem annyira az euróövezeti fejlemények, hanem amerikai makroadatok késztették eladásra a részvénytulajdonosokat.

A legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója 0,07 százalékos napi csökkenéssel 1.017,89 ponton zárt. A legnagyobb európai vállalatok részvényeinek árfolyamát követő EU Stoxx 50 index 0,24 százalékkal esett. A londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 0,02 százalékos romlással 5.498,32 ponton zárt. A frankfurti DAX-30 0,25 százalékkal 6.406,52 pontra nőtt, a párizsi CAC-40 3.081,74 ponton végzett 0,23 százalékos emelkedéssel.

Rontotta a befektetői hangulatot, hogy júniusban - a szakértők által várt növekedés helyett - csökkent az új építésű lakóingatlanok értékesítése az Egyesült Államokban: a szezonális hatásoktól megtisztított éves mutató 8,4 százalékkal 350 ezerre esett, ez öt hónapja a legalacsonyabb.

Az Apple is lefelé húzta a mutatókat: bár a társaság 21 százalékkal növelte adózott eredményét üzleti éve júniussal zárult harmadik negyedében, elemzők ennél többet vártak, és az iPhone értékesítése is elmaradt a piaci előrejelzésektől a nehéz európai gazdasági helyzet miatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.