BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sokallja a hiteleinek kamatát a Manchester United

Új szerződést kötne a hitelezőivel a futballklub, hogy csökkenjen a hatalmas adósságára fizetendő kamat mennyisége.

A Glazer család tulajdonában lévő futballklub 178 millió fontos kintlévőségét szeretné refinanszíroztatni, ezzel évente 10 millió fontnyi megtakarítást remélnek - írja a BBC. A csapat a Bank of Americával alkudozik a hitel kamatairól. Eddig a kölcsönök kamata 8,75 és 8,38 százalék között volt, ezt most változó kamatozású hitelre szeretnék átstrukturáltatni. Tavaly a klub csak kamatokra 50 millió fontot fizetett ki.


A Glazer család 2005-ben vásárolta meg a brit premier ligás csapatot, és több száz millió fontnyi hitelt vett fel az ügylethez. Ez a futballklub pénzügyi stabilutásával kapcsolatban aggodalmakat keltett. A csapatnak még mindig van 307 millió fontnyi tartozása, de a tulajdonosváltás óta a siker töretlen: öt Premier Liga és egy Bajnokok Ligája győzelmet is megszerzett a klub. A csapat szintén sok pénzt költött neves focisták leigazolására, köztük Robin van Persie-re, akit az Arsenaltól hoztak el tavaly. A csapat bevételeit eközben a TV-s közvetítési díjak is növeleik, a 2012-13-as szezonban több mint 60 millió fontot kaszál ezekből a Manchester United.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.