BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szórja a pénzt a részvényesekre a Microsoft

A Microsoft 60 milliárd dolláros visszavásárlást jelentett be és 10 százalékkal emelte az osztalékot.

 A Microsoft Corp. új, 60 milliárd dolláros részvény-visszavásárlási programot jelentett be, amely az eddigi legnagyobb visszavásárlási akciója, és negyedéves osztalékát 10 százalékkal emelte.

Microsoft To Contest Tax Claim Of $28.9 Billion Over Decade
Fotó: Yuki Iwamura

A szoftvercég közölte, hogy a részvényesek november 21-től részvényenként 83 cent negyedéves osztalékot kapnak, szemben a jelenlegi 75 centtel. A részvény-visszavásárlási megállapodás, amelynek nincs lejárati ideje, egy 2021-ben bejelentett 60 milliárd dolláros visszavásárlási programot vált fel.

A Microsoft, a világ második legértékesebb vállalata, az elmúlt években profitált a mesterséges intelligencia (AI) piaci fellendüléséből. A szoftvergyártó termékcsaládját az OpenAI partnerének AI-technológiájával javította fel, és kiemelte, hogy az eszközök képesek kiegészíteni üzleti alkalmazásait, például a Teamst, a Wordot és az Outlookot. A Microsoft hétfőn korábban bemutatott egy új AI-eszközt.

A részvények kevesebb mint 1 százalékkal drágultak a bejelentés után hétfőn és 431,34 dolláron zártak a szokásos kereskedésben.

A Bloomberg által összeállított adatok szerint a Microsoftnak június 30-án 75,5 milliárd dollárnyi készpénze és azzal egyenértékű eszköze volt. A redmondi székhelyű vállalatnak júliusban 23,3 milliárd dollár szabad cash flow-val rendelkezett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.