BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Foci-Eb 2024: a bukás ellenére Spalletti marad az olasz kapitány

Olaszország szombaton 2-0-ra kikapott Svájc ellen.

Luciano Spalletti marad az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, annak ellenére, hogy csapata címvédőként már a nyolcaddöntőben kiesett Svájccal szemben a Németországban zajló Európa-bajnokságon.

Fotó: AFP

  Tegnap este beszéltem Spallettivel. Nincs értelme megszakítani egy több évre tervezett, és csak nyolc hónapja zajló projektet

 – jelentette ki Gabriele Gravina, az olasz szövetség elnöke. Hangsúlyozta, a szombati 2-0-s vereség és a kiesés ellenére továbbra is bízik Spallettiben. „Hatvan nap múlva vissza kell térnünk a pályára, és nincs értelme azt gondolni, hogy ha változtatunk a szakmai stábon, akkor két hónap múlva megjelenik nálunk egy Mbappé” – tette hozzá az elnök. Spalletti kijelentette: elfogadja a sajtó heves kritikáját, de hozzátette, hogy készen áll a folytatásra. 

„Sok dolgot kell még bizonyítanunk, de teljes elkötelezettséggel várom a folytatást. Tegnap tettünk egy nagy lépést hátrafelé, ami elfogadhatatlan, de azt hiszem, tudom, mire van szükség a jövőben” – magyarázta a tréner.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.