BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Foci-Eb 2024: Marad Rossi a válogatott élén, a bizalom töretlen

Az MLSZ bizalma töretlen a szakemberben. Marco Rossi hamarosan elkezdi a válogatott felkészítését a Nemzetek Ligájára.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az MLSZ és az elnökség maximális támogatása mellett továbbra is Marco Rossi marad – jelentette be szerdán Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, aki a napokban egyeztetett a kapitánnyal, és a szövetség töretlen bizalmáról biztosította.

240608_1023_DCS, rossi
Marco Rossi szeretné negyven év után vb-re juttatni a magyar válogatottat / Fotó: Dömötör Csaba

Az MLSZ elnöke arról is beszélt, hogy a magyar válogatott előtt álló következő feladat a Nemzetek Ligája őszi küzdelmeinek, majd pedig a vb-selejtezősorozatnak a sikeres megvívása, miután a Németországban zajló Európa-bajnokságon Svájctól 3-1-re, a házigazdáktól pedig 2-0-ra kikapott, és bár Skóciát 1-0-ra legyőzte, nem jutott a nyolcaddöntőbe.

Az Eb-búcsú után felröppent pletykák nem igazak, Rossi marad a válogatott élén

Bár a magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakemberről a búcsút követően több olyan cikk is megjelent, hogy távozhat a pozíciójából, ám most jelezte, hogy az Európa-bajnokság tanulságainak átgondolását követően, pár hét múlva megkezdi a felkészülést az őszi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre történő összetartás előkészítésével.

„Németországban megtörtént az Eb lezárása, amelyre a továbbjutásról való lecsúszás miatti csalódottságunk rányomta a bélyegét, de semmi drámai nem történt, és nem is volt kétséges, hogy a munkát folytatjuk. Számtalan nagyszerű eredményben volt részünk együtt, így nem is kérdés, hogy újabbak elérése a célunk – ahogy a szlogenünk is mondja: csak együtt” – mondta az 59 éves Rossi.

A szövetségi kapitány 2018 nyara óta irányítja a válogatottat, amely tavaly – 1985 után először – egyenes ágon jutott ki egy nagy tornára, miután veretlenül végzett az Európa-bajnoki selejtezőcsoportja élén. Rossi maradásáért a szurkolók is tüntetést kezdtek szervezni.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.