BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
20240731_117_KAR

Milák Kristóf megszólalt, ezt mondta a hazaérkezése után – videó

A párizsi olimpián egy-egy arany- és ezüstérmet szerző úszó a Puskás Aréna melletti Szoborparkban beszélt a szurkolókhoz.

„Az elmúlt két évet tekintetbe véve csak annyit szeretnék mondani, hogy mindenkinek köszönöm szépen, aki szurkolt és bízott bennem, és ott volt velem! Tényleg rengetegen voltak mellettem, körülöttem, rengeteg üzenetet, biztató szót kaptam. Köszönöm mindenkinek, aki feltétel nélkül bízott bennem és abban, hogy végül sikerrel járok! Köszönöm!” –  mondta Milák Kristóf a Puskás Aréna melletti Szoborparkban, aki a párizsi olimpia vasárnap esti záróünnepségén a magyar csapat egyik zászlóvivője volt.

 

El a kezekkel Milák Kristóftól!

Ahogy arról a Világgazdaság is beszámolt, a 200 méter pillangóúszásában ezüstérmes Milák Kristóf 49,90-dal megnyerte rövidebb száma, a 100 méter pillangó döntőjét Franciaországban. A Honvéd 24 éves úszófenoménja ezzel saját maga második, a magyar úszósport 31. ötkarikás bajnoki címét szerezte.

Habár Milák ígéretet tett, az ötkarikás játékok végeztével sem adott interjút az M4 Sport stábjának. A Honvéd 24 éves úszózseniének olimpiai felkészüléséről így szinte semmit sem tudni. Azt követően, hogy 100 méter pillangó célba érkezett, az Eurosport szakértői arról beszéltek, hogy mindhárom dobogós Amerikában készült: 

Milák, a győztes, Texasban.

Ha ez valóban így volt, az az egész olimpia egyik legnagyobb szenzációja lett volna, bár ehhez kellene azért az is, hogy a magyar világklasszis megtörje a csendet, és elmondja az igazságot – írta akkor az Origo. 

A Magyar Nemzet információi szerint edzője, Virth Balázs a párizsi ötkarikás játékok előtt több mint egy hete nem látta a tanítványát, aki a verseny után el is búcsúzott tőle.   

„Pep Guardiola azt mondta Lionel Messiről: szerencsés vagyok, hogy abban a korban élek, amikor ő, és kiváltságosnak érzem magam, hogy az edzője lehettem. Ugyanezt éreztem Gyurta Dániel esetében, és ezt Milák Kristófnál is. Kristóf zseni, korszakos úszó. A legfontosabb az, hogy visszatérjen az úszás szeretete, ez kell ahhoz, hogy a pályafutása folytatódjon. Ám úgy érzem, ehhez új impulzusokra és új edzőre van szüksége. Én további sikereket, még inkább sok-sok boldog pillanatot kívánok neki!” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Virth.

Az ügy egyik előzménye az volt, hogy az immár kétszeres olimpiai aranyérmes, világbajnok és Európa-bajnok sportoló az úszók második csoportjával sem repült el Franciaországba, de végül arra a járatra szállt fel, amelyikkel

  • Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, 
  • Székely Zója tornász, valamint
  • Battai Sugár Katinka, Márton Anna, Pusztai Liza és Szűcs Luca kardozók utaztak.
Milák Kristóf
Milák Kristóf végre megszólalt – a szurkolóknak üzent / Fotó: Csudai Sándor / Mediaworks

Bár az eredmények őt igazolták, mégsem csillapodtak körülötte a hullámok: a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka kiállt mellette, egy Facebook-oldal pedig visszaélt a nevével, majd a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja, Fürjes Balázs szólalt meg vele kapcsolatban, és próbálta csitítani a kedélyeket.

Fürjes szerint itt az ideje, hogy mindannyian elfogadjuk, Milák mindenkinek az úszásával üzen, és ha nem akar, nem kell szóba állnia az újságírókkal a vegyes zónában – erre megvan a szabadsága, és meg is dolgozott érte.

„Mi lenne, ha minden sportvezető és újságíró elfogadná és gyakorolná az athletes first olimpiai alapelvet? Mi lenne, ha Milák Kristófnak szabad lenne Milák Kristófnak lennie? Engedjük el ezt az egész nyilatkozósdit és szurkoljunk neki a jövőben is! El a kezekkel Milák Kristóftól, hajrá, Milák Kristóf! Hajrá, magyarok!” – zárta posztját Fürjes Balázs.

Párizs 2024: ennyibe került Magyarországnak az olimpia

A Párizsban olimpiai bajnoki címet szerző magyar sportolóknak 495 millió forintot fizet ki az állam, miközben az ezüstérmeseknek 471,24 milliót, a harmadik helyezetteknek pedig 323,5 milliót. Vagyis a dobogósok mintegy 1,29 milliárd forintot kapnak, míg a további pontszerzők majdnem ugyanennyit, 1,17 milliárdot. A legjobban ezúttal is Csipes Tamara kajakozó keresett, aki az elmúlt három évben már másodszor lépte át a százmillió forintos határt. Milák Kristóf 94,27 millió forintos pénzjutalmával a második helyen végzett a rangsorban.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.