BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kína büszkesége lett az új Huawei telefon – szó szerint

Kínában hatalmas rajongás övezi a Huawei új telefonját, a Mate XT-t. Sokan szó szerint az amerikai szankciók feletti diadalként kezelik az új telefon megjelenését, és hangot is adnak hazafias gondolataiknak.

A Huawei legújabb, háromba hajtogatható okostelefonját, a Mate XT-t hatalmas nemzeti büszkeséggel fogadták Kínában, a közösségi médiában szárnyra kaptak a vélemények arról, hogy ez a készülék képes túlszárnyalni az Apple-t. A telefon bemutatása különösen figyelemreméltó, mivel mindez az Egyesült Államok által kiszabott szankciók ellenére történt. Ugyanakkor sokan elborzadva fogadták a Mate XT 2800 dolláros (mintegy 1 millió forintos) árcéduláját.

HUAWEI Release World's First Triple Foldable Screen Phone, Kína büszkesége lett az új Huawei telefon - szó szerint
Kína büszkesége lett az új Huawei telefon / Fotó: NurPhoto via AFP

A kínai technológiai óriás kedden mutatta be a Mate XT-t, mindössze órákkal azután, hogy az Apple piacra dobta mesterséges intelligenciával felszerelt iPhone 16 sorozatát. Mindkét készülék szeptember 20-án kerül forgalomba, de a Mate XT várhatóan csak Kínában lesz elérhető – írja a Reuters.

A kínai közösségi médiában, különösen a Weibón, sokan dicsérték a Huaweit. Egy felhasználó így kommentálta: 

Az Apple nem bukott meg, de a Huawei valóban újra felemelkedett.

Egy videó is keringett a Weibón, melyben állítólag egy Apple-bolt alkalmazottai figyelik árgus szemekkel az új Huawei bejelentését, ráadásul egy Huawei boltban. A videót több mint 91 millióan tekintették meg és 6600 kommentet írtak alá.

Drága a Huawei diadala

A Mate XT bemutatása követi a Huawei tavalyi nagy visszatérését az 5G-s prémium okostelefonok piacán a Mate 60 sorozattal, valamint az idei, hazai gyártású csipekkel felszerelt Pura sorozatú telefonokkal. 

Mindezeket Kínában úgy ünnepelték, mint az amerikai szankciók fölötti diadalt.

Ugyanakkor a Mate XT 19 999 jüanos (több mint 1 millió forint) induló ára sokak szerint túl magas, különösen a lassuló gazdasági növekedés és a pénzügyi bizonytalanság közepette. Egy felmérés szerint a válaszadók több mint fele azért nem tervezi megvásárolni, mert túl drágának találja. Az innováció és a hazafias érzelmek mellett az árak, úgy tűnik, komolyan akadályozzák a Huawei legújabb sikersztorijának széles körű elfogadását.

A Weibo Mate XT-vel kapcsolatos közvélemény-kutatása azt mutatta, hogy a mintegy 9200 válaszadó közül csak 966-an tervezték megvenni. Több mint 4700-an azt mondták, hogy elriasztotta őket az ár, további 3500-an pedig azt, hogy jelenleg nem fontolgatják a vásárlását.

Budapesten forgatták az iPhone új kisfilmjét

Az Apple magyar idő szerint hétfőn este mutatta be a közönségnek legújabb telefonjait és okosóráit. A tech óriás szokásához híven a klasszikus prezentáció mellett rövid videóban is bemutatta új termékeit, jelen esetben az iPhone 16-ost. Bár a villámgyors kameramunka és a sok CGI miatt elsőre nem könnyű kiszúrni, de a kisfilmet Budapesten forgatták. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.