BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
lakás

Húszmilliós gyerek

2015.12.30., szerda 05:00

Amikor Lázár János miniszter bejelentette, hogy a három gyereket vállaló családok 10 millió forintot kaphatnak vissza nem térítendő támogatásként, a családi otthonteremtési kedvezmény kiterjesztéseként pedig további 10 millió forintos hitelhez is juthatnak, a kollégáim azonnal meglátták bennem a potenciális célcsoportot. „Brigi, még egy gyerek, és azonnal kapjátok a milliókat! Megéri, nem?”

Ők vicceltek, én azonban komolyan mondom: nem. Van két fiunk, van hitellel terhelt lakásunk is, mi már készen vagyunk.

Aki pedig azt gondolja, hogy a mai Magyarországon érdemes csak azért harmadik gyereket vállalni, hogy könnyen jusson húszmillió forinthoz az ember, az téved. Alapigazság, hogy a legtöbb férfi nem keres annyit, hogy megfelelő színvonalon eltartson három gyereket és a miattuk otthon lévő anyát. Ha pedig egy háromgyerekes nőnek dolgoznia kell, akkor ő őrlődik folyamatosan, mert képtelenség helytállni egyszerre otthon és a napi nyolcórás munkában is. Nem beszélve arról, hogy mire felnő egy gyerek, tízmillió forintnál sokkal többe kerül a családnak. Példaként ott vannak a különórák, a nyelvi képzés és a diploma. Mert az ember jót akar a gyerekének, és olyan oktatást szeretne biztosítani neki, amellyel nemzetközileg is piacképes tudást ad a kezébe. Szeretné, hogy a fiai olyan országban alapítsanak családot, ahol még számít a tudás, ahol érvényesül, aki jól dolgozik, és az emberek tisztelik egymást. És ez most nem itt van.

Milyen év lehet 2016? Ezt a kérdést tettük fel kollégáinknak az év végén. Itt olvashatja, mit várnak a Világgazdaság munkatársai az új évtől.

A szerző további cikkei

Vélemény cikkek

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.