BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Adóeltitkolás - egyre nagyobb a nyomás az adóparadicsomokon

Nem oldja meg egy csapásra az egyre nagyobb méreteket öltő adóeltitkolás problémáját az, hogy az elmúlt napokban több kulcsfontosságú adóparadicsomot sikerült együttműködésre kényszeríteniük a fejlett országoknak.

Az utóbbi hónapokban érezhetően megnőtt az adótitok lazítására vonatkozó nemzetközi nyomás: az amerikai kormányzat több száz feltételezett adóeltitkoló adatainak kiszolgáltatására kényszerítette az UBS-t, és a G20 április eleji londoni csúcsértekezletére készített brit előterjesztésben már olyan országok „feketelistára” helyezése is szerepel, mint Svájc, Hongkong vagy Ausztria.

Ennek nyomán pénteken – Szingapúr, Hongkong és számos más miniállam példáját követve – a svájci, az osztrák, a luxemburgi és a belga kormány is engedményeket jelentett be.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.