BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ennyi lesz a jövő évi adója!

Miközben igaz, hogy az élőmunkateher olyan mértékben csökken, amire húsz éve nem volt példa, a jelenlegi gazdasági körülmények között csak úgy van lehetőség a személyi jövedelemadó és a járulékteher lefaragására, ha más adónemekből pótolni lehet a költségvetésből kieső bevételeket - fogalmazott csütörtökön a kormányszóvivői tájékoztatón Oszkó Péter pénzügyminiszter.

Hozzátette: a GDP-arányos összes adóterhelés valamelyest csökken mind az idén, mind jövőre, ám a foglalkoztatás bővítését szolgáló adókönnyítések érdekében szükség van bizonyos adónemek, többek között az áfa megemelésére.

A széles körű módosítások miatt sokaknak okoz gondot annak a kiszámítása, hogy mennyivel nő jövőre a nettó keresete, vagyis mekkora megtakarításra nyílik lehetőség az adóváltozások hatására. A pénzügyi tárcánál ezért elkészítettek egy olyan jövedelem-kalkulátort, amely segít eligazodni a 2010-es tervezett adómódosítások között. A kalkulátor elérhető a PM honlapján, a bal oldali menüben, vagy a http://www2.pm.gov.hu/php/adokalkulator1.php webcímen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.