BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több száz offshore adócsalót találtak meg

Az Egyesült Királyság az Egyesült Államok és Ausztrália által kezdett közös nyomozás eredményeként több mint száz olyan személyt füleltek le, akik offshore adóparadicsomokat használtak fel vagyonuk elrejtésére.

A brit adóhivatal (HMRC) szerint egyesek ellen már vizsgálat folyik adócsalás elkövetésének gyanúja miatt. A HMRC nagy mennyiségű dokumentumot kapott, amelyekből kideríthető, hogy kik profitáltak az adócsalásból, amelyet olyan adóparadicsomokban követtek el, mint Szingapúr, a brit Virgin-szigetek, a Kajmán-szigetek és a Cook szigetek.

Több mint kétszáz brit könyvelőt, jogászt és más szakmai tanácsadót is megvizsgálnak. Az adócsalók akkora bírság megfizetésével szembesülhetnek, amely 200 százaléka annak az adónak, amelyet fizetniük kellett volna. Egy bíró a HMRC ellen is folytat vizsgálatot, neki azt kell eldöntenie, vajon a brit adóhivatal törvényellenesen járt-e el, amikor a Goldman Sachs befektetési bank adójának egy részét elengedte.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.