BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmasat kaszálhatnak egy új állampapírral

Állampapírra váltható utalványt nyerhetnek a Magyar Államkincstár (MÁK) meglévő és új ügyfelei. Bárki esélyes lehet, aki legalább százezer forint értékben vásárol állampapírt.

Állampapírra váltható utalványt nyerhetnek a Magyar Államkincstár (MÁK) meglévő és új ügyfelei. A nyereményjátékon azok indulhatnak, akik új értékpapírszámlát vagy gyermeküknek Start-számlát nyitnak, és azon legalább 100 ezer forintért vásárolnak állampapírt, vagy már meglévő számlájukon ugyanennyi összeget fektetnek állampapírba szeptember 23. és november 30. között – derült ki a Magyar Államkincstár hétfői közleményéből.

_VEZ5778
állampapír
A Magyar Államkincstár állampapír-befektetési életútprogramot is kialakított / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Az új kampány fő célkitűzése az, hogy felhívja a figyelmet az öngondoskodás fontosságára, valamint arra is, hogy a megtakarításukat befektetni szándékozók ezt díjmentesen és biztonságban megtehessék a Magyar Államkincstáron keresztül.

A MÁK piacvezetőnek számít az online állampapír-értékesítésben, és a személyes megjelenés nélküli, ügyfélkapus értékpapírszámla-nyitás szolgáltatásban is élen jár. Az államkincstárba vetett bizalmat és a modern szolgáltatásait jól tükrözi, hogy ez az intézmény kezeli a lakossági típusú állampapír-állomány 60 százalékát, ügyfelei száma pedig már megközelíti az egymilliót. Az elmúlt években csaknem 400 ezer gyermek részére nyitottak már Start-számlát, akik 350 milliárd forint értékben birtokolnak Babakötvényt, vagyis fejenként 875 ezer forintot.

A Magyar Államkincstár emlékeztetett, hogy az elmúlt időszakban több olyan fejlesztést is végrehajtott online szolgáltatásain, amelyekkel még inkább segíti a lakossági megtakarítások gyors, kényelmes és biztonságos kezelését. Az újításoknak köszönhetően lehetőség nyílt az Ügyfélkapun keresztül azonnal díjmentes értékpapírszámlát, Start-számlát és nyugdíj-előtakarékossági számlát nyitni, továbbá megújultak és még modernebbé vált a WebKincstár és MobilKincstár alkalmazás, amelyeken keresztül egyszerűen és gyorsan lehet kezelni a megtakarításokat.

Mindezek mellett állampapír-befektetési életútprogramot is kialakítottak, amellyel a gyermek születésétől kezdve a Babakötvénnyel, majd felnőttként már a teljes állampapír-portfólióval, később pedig a nyugdíj-előtakarékossági számlával egy egész életen át kínál lehetőségeket az öngondoskodásra.

A nyereményjátékban az új és jelenlegi ügyfelek között is egy-egy millió forintos fődíj, összesen tízmillió forint értékű, állampapír vásárlására beváltható utalvány, valamint egyedi ajándékcsomagok találnak gazdára.

A nyereményjáték további részletei és a részvételhez szükséges regisztráció a Magyar Államkincstár honlapján található.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.