BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közbeszerzési hírek

Informatikai rendszer

Az Országos Nyugdíj-biztosítási Főigazgatóság tárgyalásos eljárást indított a társadalombiztosítási nyugdíjágazatban használt informatikai, nyugdíj-biztosítási ügyviteli és kapcsolódó rendszerek üzemeltetésére, karbantartására, továbbfejlesztésére, új rendszerek fejlesztésére, illetve a témákhoz kapcsolódóan szakértői, tanácsadói kapacitás biztosítására. Az ajánlatkérő a feladatok ellátására határozatlan időtartamig szóló vállalkozási keretszerződést köt a nyertes ajánlattevővel. (Közbeszerzési Értesítő-VG)

Adatok nyilvántartása, kezelése

Két ajánlattevő közül a Szenzor Számítóközpont Kft. nyerte az Országos Mezőgazdasági Minősítő Intézet közbeszerzését. A feladat az engedélyezett minősítőhelyeken történő szarvasmarha, sertés, juh (vágóállatok) vágás utáni vágott-test-minősítési adatok fogadását, nyilvántartását és kezelését biztosító központi számítógépes rendszer kifejlesztése. Az ellenszolgáltatás összege 24 millió forint + 25 százalék áfa. (Közbeszerzési Értesítő-VG)

Autópálya-informatika

Az Állami Autópálya Kezelő Rt. tárgyalásos eljárást indított üzemi célú komplex autópálya-informatikai rendszer kiépítésére az M7-es autópálya 17+000 és 110+580 km-szelvényei között (93,58 km). A kiépítés magában foglalja: az üzemi hírközlési rendszer építési munkálatait, az SDH-gerinchálózatot, a video-, a segélykérő, az APM központi számítástechnikai, a telekommunikációs, a meteorológiai és forgalomszámláló alrendszert és a kapcsolódó létesítmények építőipari és informatikai kiépítését. A nyertes feladata az üzemi hírközlő rendszer kiviteli terveinek elkészítése és a szükséges szakhatósági és közműengedélyek beszerzése is. A teljesítés határideje 2004. november 30-a. (Közbeszerzési Értesítő-VG)

Bevallásokat közlekedtető szoftver

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tárgyalásos eljárást indított magán-nyugdíjpénztári bevallásokat közlekedtető szoftverrendszer elemeinek a kifejlesztésére. A küldő oldali részének alkalmasnak kell lennie a minősített elektronikus aláírással és időbélyegzővel ellátott, titkosított tagdíjbevallások előállítására, elküldésére; fogadó oldali részének pedig a küldő oldali rész által előállított adatszolgáltatások fogadására, ellenőrzésére, a beérkezésről történő válaszüzenet automatikus elkészítésére és a küldő általi letöltésére. A rendszer küldő - foglalkoztatói - oldala a PSZÁF által fejlesztett pénztárprogram funkcionalitásával teljesen megegyező szoftver, fogadó - pénztári - oldala pedig a PSZÁF által meghatározott adatszerkezetben elkészített bevallásokat fogadó szoftver. A rendszer fogadó oldalának alkalmasnak kell lennie havi szinten százezres nagyságrendű bevallási tétel kezelésére. Az elkészült rendszer aláírás-létrehozó és -ellenőrző elemeinek meg kell felelniük a biztonságos aláírás-létrehozó eszközökkel szemben támasztott követelményeknek. A követelményeknek való megfelelést az ajánlatkérő által kiválasztott, független tanúsító szervezet vizsgálja. A minősített elektronikus aláírással és időbélyegzővel ellátott magán-nyugdíjpénztári bevallást közlekedtető rendszer elemeinek fejlesztését úgy kell ütemezni, hogy annak a pénztárak, illetve a foglalkoztatók részére rendelkezésre bocsátható elemeit legkésőbb 2004. július 1-jén a PSZÁF részére átadják. (Közbeszerzési Értesítő-VG)

Strukturált hálózat

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem pályázatot írt ki strukturált informatikai és telefonhálózat (500 végpont, 1 rendezőhelyiség) kivitelezésére. A teljesítés határideje 2004. június 30-a. (Közbeszerzési Értesítő-VG)

Licencszámbővítés

A graphIT Kft. nyerte a HM Térképészeti Kht. hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárását. A beszerzés tárgya az ajánlatkérő birtokában lévő GeoMédia GIS-rendszerben található GeoMédia és a GeoMédia Professional 5.1 szoftvercsomagok licencszámának bővítése: 18 GeoMédia 5.1 verziólicenc, és két GeoMédia Professional 5.1 verziólicenc. Az ellenszolgáltatás összege a beszerzés tárgyának egységeire vetítve bruttó 14 415 000 forint. (Közbeszerzési Értesítő-VG)

Távközlési piaci információs rendszer

Két ajánlattevő közül a Szonda-Ipsos Média-, Vélemény- és Piackutató Intézet és a Volán Elektronika Rt. közös ajánlata nyerte az Informatikai és Hírközlési Minisztérium tárgyalásos eljárását. A beszerzés tárgya a távközlési piaci információs rendszer kialakítása, működtetése és továbbfejlesztése, ezen belül: az országos statisztikai adatgyűjtési program (OSAP) hírközlési és távközlési területének gondozása, adatgyűjtések lebonyolítása, szakmai-tartalmi fejlesztése, mutatók kialakítására statisztikai eljárások kidolgozása, a hozzá kapcsolódó közvélemény-kutatás elvégzése; az integrált távközlési piaci információs rendszer létrehozása, üzemeltetése és karbantartása; valamint hatástanulmányok, előtanulmányok készítése és az ehhez kapcsolódó közvélemény-kutatás elvégzése. Az ellenszolgáltatás összege 58 050 000 forint. (Közbeszerzési Értesítő-VG)

Oktatási támogató modulok

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium nyílt pályázatot írt ki az általa oktatási-informatikai rendszerek létesítésére meghirdetett ITP-9 jelű pályázat nyertesei részére 10 + 300 százalék (1. részteljesítés), és 10 + 300 százalék moduláris (2. részteljesítés) oktatási-informatikai rendszer beszerzése. Mindkét részteljesítés esetén az következő alsó tagozatos oktatási, készség- és képességfejlesztési tanegységeket támogató modulokból áll: vizuális nevelést támogató modul, zenei alapismereteket és képességeket fejlesztő modul, általános ismereteket adó logisztikai készségfejlesztő modul - környezet-, illetve természetismereti modul, alsó tagozatos angolnyelv-oktató modul - fizikai-technikai modellező, ismeretfejlesztő modul. Egy oktatási-informatikai rendszernek kilenc tanulói és egy tanári munkahely kialakítását kell biztosítania, beleértve a személyi számítógépeket, színes nyomtatót, digitális kamerát, LAN-t, valamint az integrált rendszer esetében a szükséges bútorzatot. A nyertes ajánlattevő(k)nek vállalnia (vállalniuk) kell, hogy a szerződésben foglaltakat a szerződés összes nettó értékét (részteljesítésenként külön-külön összeg értendő) tekintve legalább 30 százalékban 2004. május 31-ig, a fennmaradó részt pedig 2004. november 30-ig leszállítja. A 2004. május 31-ig leszállítható termékek (kapcsolódó szolgáltatások) köre mindkét részteljesítés vonatkozásában: szoftver leszállítása, telepítés, installáció, oktatás, kézikönyvek stb., egyes modulok kiegészítő anyagai, valamint integrált rendszernél bútorok szállítása. (Közbeszerzési Értesítő-VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.