BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Spamellenes szövetség

Az America Online Inc., az EarthLink Inc., a Microsoft Corp. és a Yahoo! Inc. szövetségbe tömörülve, közösen nyújtottákbe az első iparjogi kereseteket az Egyesült Államokban 2003 januárjában hatályba lépett CAN-SPAM (Controlling the Assault of Non-Solicited Pornography and Marketing) törvény adta lehetőségek kihasználásával.

Az ország négy vezető internetes levelezési és internetszolgáltatójának egymással összefüggő hat keresete alperesek százai ellen irányul, köztük az ország néhány leghírhedtebb, a kéretlen leveleket tömegesen küldő feladója ellen.

A CAN-SPAM törvény új, hathatós eszközt jelenthet az internetes levelezési és az internetszolgáltatók, valamint a bűnüldöző szervek számára, és bűncselekménynek minősíti a kéretlen levelek küldői által alkalmazott egyes levélszemét-terjesztési módszereket. A négy vállalat támogatásával megalkotott törvény új büntetések kiszabását teszi lehetővé a tömeges mennyiségű kéretlen levelet küldők ellen, akik csalással, megtévesztéssel és az előírások megkerülésével próbálnak levélszemetet küldeni a felhasználóknak.

A négy cég 2003 áprilisában alakította meg a kéretlen levelek elleni szövetséget, amely az elektronikus bűnözés üldözése mellett az új internetes szabványokkal kapcsolatos kérdésekkel is foglalkozik, és kiemelten kezeli az e-mail üzenetek tanúsítványait és hitelesítését.

Meggyőződésük, hogy a kéretlen levelek problémája kizárólag olyan átfogó, többszintű megközelítéssel oldható meg, amely a spamellenes eljárásokon, a felhasználók képzésén és tájékoztatásán, a jogi szabályozáson, az e-mail fiókok jogtalan felhasználásának önszabályozásán, valamint az iparág és a kormány, illetve más hatóságok közötti szorosabb együttműködésen alapul.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.