BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Támogatás kkv-honlapokra

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) az idén is pályázatot hirdetett mikro- és kisvállalkozások interneten való megjelenésének támogatására. Célja, hogy olyan vállalkozásokat ösztönözzön, melyeknek eddig még nem volt saját honlapjuk. Az internetes megjelenéssel a vállalkozások széles körben megismertethetik potenciális partnereikkel tevékenységüket, termékeiket, szolgáltatásaikat. A honlap megjelentetése nem eredményezi ugyan az elektronikus kereskedelem bevezetését, de előfeltétele annak, és megteremti a továbblépés lehetőségét ezen az úton. A pályázat közvetlen feladata az informatikai kultúra fejlesztése, távlatilag elősegíteni az e-kereskedelem kialakítását, valamint a vállalkozások versenyképességének javítása az EU-csatlakozás érdekében.

A pályázat célja, hogy legalább 1200 vállalkozásnak segítséget nyújtson a saját honlap kialakításához. A meghirdetett támogatási keret 350 millió forint. A támogatásért kizárólag olyan vállalkozások pályázhatnak, melyeknek a benyújtását megelőzően nem volt saját honlapjuk. Olyan gazdasági társaságok (közös vállalat, korlátolt felelősségű társaság, részvénytársaság, közkereseti társaság, betéti társaság), szövetkezetek, illetve egyéni vállalkozók pályázhatnak, amelyekben az összes foglalkoztatottak száma 50 főnél kevesebb, és az éves nettó árbevételük legfeljebb 700 millió forint vagy mérlegfőösszegük maximum 500 millió forint.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke a projekt visszaigényelhető áfa nélküli összköltségének legfeljebb 40 százaléka, de maximum 300 ezer forint. A támogatás kizárólag új honlap kialakítására vehető igénybe. A gazdasági tárca adatai szerint a mikro- és kisvállalkozások interneten való megjelenésének támogatására meghirdetett 2003. évi pályázaton nyertes 704 pályázó összesen 193,8 millió forint támogatásban részesült. Ez elmaradt a várttól, hiszen a GKM tavaly - mint arról lapunk beszámolt - 400 millió forintos kerettel hirdette meg a pályázatot, a támogatott pályázók várható számát pedig 1400-1500-ra becsülte. (MK)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.