BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

E-kapcsolatok kkv-knak

Újabb pályázatot írt ki a napokban az Informatikai és Hírközlési Minisztérium a gazdasági versenyképesség operatív program keretében a hazai kis- és középvállalkozások (kkv) számára az e-gazdaságban rejlő lehetőségek kiaknázására. Az unió strukturális alapjainak forrásait felhasználó legújabb, négy célú pályázat az Üzleti partnerek közötti e-kapcsolat fejlesztése címet viseli. Az ennek keretében elnyerhető vissza nem térítendő támogatás mértéke a projekt költségének 50 százaléka, 13 és 130 millió forint között. A pályázónak legalább 25 százalékos önerővel kell rendelkeznie, s csak egy célra nyújthat be ajánlatot.

Pályázhatnak a magyarországi székhelyű gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni vállalkozók, ahol a foglalkoztatottak létszáma 250 főnél kevesebb, az éves nettó árbevétel pedig legfeljebb 40 millió eurónak megfelelő forintösszeg (10,5 milliárd forint). A pályázó vállalkozásban az állami és önkormányzati tulajdoni részesedés külön-külön és együttesen sem haladja meg a 25 százalékot. Konzorciumok is pályázhatnak, de valamennyi tagjának külön-külön meg kell felelnie a pályázókkal szemben támasztott valamennyi követelménynek. A konzorciumként pályázóknak előzetes megállapodásban rögzíteniük kell a pályázatban vállalt feladatok, költségek, felelősségek megosztását, s ezt csatolni kell a pályázathoz.

Az ez év december végén lezáruló pályázat elbírálása során előnyt jelent, ha az ajánlat a pályázónál már meglévő, illetve a projekt keretében kiépülő informatikai rendszer összekapcsolására szól.

Ha a pályázat által támogatott projekt eredményeként létrehozott megoldás alkalmas az elektronikus aláírás bevezetésére. Kedvezőbb megítélés alá esik, ha a projekt készpénzkímélő, elektronikus fizetési megoldást alkalmaz, illetve a bevezetni kívánt rendszer elektronikus tárgyalási, illetve versenyeztetési eljárásokat is alkalmaz. Előnyben van az a pályázó, amely hátrányos helyzetű településeken megvalósítandó projekttel indul, illetve az, amely a fejlesztés eredményeként több távmunkahelyet teremt.

A pályázat

Elektronikus piactér létesítése: olyan informatikai rendszer kialakítása, amelynek révén elsődlegesen a kis- és középvállalkozások a tevékenységeikhez szükséges eszközöket, anyagokat és szolgáltatásokat elektronikus úton szerezhetik be, illetve értékesíthetik. Ebbe beleértendő az elektronikus kereskedéssel, beszerzéssel kapcsolatban felmerülő logisztikai, pénzügyi és egyéb adminisztrációs feladatok ellátása is. A rendszer lehetővé teszi az e-beszerzést és e-értékesítést egy meghatározott vertikum számára is. Ez utóbbi lényegében vertikális e-piactér.

B pályázat

Vállalati elektronikus értékesítési és ügyfélszolgálati rendszer létrehozása: olyan internetes interaktív rendszert jelent, melynek révén a pályázó kkv elektronikusan értékesítheti termékeit, szolgáltatásait, és ügyfeleinek online ügyfélszolgálati szolgáltatást nyújthat.

C pályázat

Vállalatközi elektronikus üzletviteli rendszer kialakítása: a hazai kkv-k egymás közti, illetve a nagyvállalatokkal folytatott rendszeres kereskedelmi tevékenységének elektronikus megoldására szolgáló rendszerek fejlesztése, illetve ilyen rendszerek beszerzése és bevezetése.

D pályázat

Csatlakozás elektronikus piacterekhez: a kkv-k üzleti és technológiai felkészítése az elektronikus piacterekhez való csatlakozásra. Ennek révén termékeik és szolgáltatásaik a harmadik fél által fenntartott e-piactéren keresztül értékesíthetővé válnak, továbbá ennek révén a kkv-knak lehetősége nyílik az üzleti tevékenységükhöz szükséges eszközök, anyagok, szolgáltatások e-piactéren keresztüli beszerzésére.

A pályázat meghirdetésekor a támogatásra fennálló keretösszeg: 1,6 milliárd forint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.