BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Roamingajánlatok

Ez év nyarán mindhárom magyarországi mobilszolgáltató kínál valamiféle barangolási kedvezményt az ügyfeleinek külföldi utazásuk idejére. A júniustól augusztus végéig tartó akciók legnagyobb kedvezményezettjei az előfizetéses ügyfelek, de néhány akcióba a kártyások is bekapcsolódhatnak. Érdemes azonban indulás előtt megnézni a roamingszolgáltatás hagyományos tarifáit, mert egy-két esetben előfordulhat, hogy a kedvezményes a drágább.

A T-Mobile Magyarország mindkét ügyfélkörnek szóló kedvezményt jelentett be a közelmúltban. Ez a nyári hónapokra oly módon csökkenti a piacvezető szolgáltató előfizetőinek számláját, hogy hat külföldi T-Mobile-hálózatban (Ausztria, Cseh-, Németország, Hollandia, Nagy-Britannia, USA) ingyenessé teszi a barangolás esetén amúgy fizetős hívásfogadást. Ezzel az európai hálózatokon percenként közel 120 forint, a tengerentúlon több mint 300 forint takarítható meg. A kedvezmény automatikusan jár minden ügyfélnek, igénybevételéhez az előfizetőknek a megfelelő hálózatot kézi vezérléssel kell beállítani. Nem csak a nyári hónapokra jelent roamingkedvezményt a T-Mobile néhány éve bevezetett World Class Roaming díjcsomagja, amely néhány partnerszolgáltató esetében ígér előnyösebb tarifát.

A Pannon GSM nyári kedvezményes roamingajánlata havidíjas előfizetőknek szól, igénybevételével 14 európai országból telefonálhatnak, percenként egységesen 249 forintért, feltéve, ha az akcióban részt vevő szolgáltatók hálózatát használják. A kedvezményt az adott kör automatikusan veheti igénybe, a megfelelő szolgáltatót kézi hálózatválasztással lehet beállítani.

A legtöbb országra kiterjedő kedvezményt a múlt év decemberében vezette be a Vodafone Magyarország. A havidíjas ügyfeleknek a világ 35 országában kedvezményes híváslehetőségeket kínáló Vodafone World tarifazónától függően percenként 260-880 forintos hívás- és percenként 95-195 forintos hívásfogadási tarifát tartalmaz. Magához a szolgáltatáshoz automatikusan és ingyenesen férhetnek hozzá az előfizetők. Nem így a cég nyári roamingakciójához, amelynek keretében az ügyfelek a Vodafone európai hálózatain indított roaminghívások összegének a felét ősszel a hálózaton belül lebeszélhetik. A szolgáltatás ezerforintos regisztrációs díj ellenében vehető igénybe.(VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.