BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tárcsázó programok

Kampányt indít a NET Felhasználók Érdekvédelmi Társasága (Netért) a betárcsázó programok okozta károk csökkentésére. A szervezet a kampány részeként internetes oldalt hoz létre, amelyen a felhasználók a világban már évek óta problémát jelentő, Magyarországon tavaly megjelent betárcsázó programokkal kapcsolatban pontos információkhoz juthatnak. A kezdeményezést támogatja a legnagyobb magyar távközlési szolgáltató, a Matáv is. Álláspontjuk szerint a vezetékes telefontársaságok sorsa a jövőben összekapcsolódik az internettel, ezért a Matáv számára is fontos, hogy az annak terjedését gátló tényezők ellen fellépjen.

A tárcsázó programok az internetezőknek felkínálnak egy programot. Annak letöltése után a felhasználó gépe bontja a korábban használt internetkapcsolatot, és a tárcsázó program futtatásával egy távoli, nemzetközi hívást igénylő internetkiszolgálóval lép kapcsolatba. Ekkor már a kedvezményes helyi tarifa helyett a távolsági nemzetközi hívás díjszabása él. A Netért adatai szerint a hazai felhasználóknak eddig 40-180 ezer forint közötti kárt okoztak alkalmanként a tárcsázó programok. A tárcsázó programok elsősorban a modemes kapcsolattal bíró felhasználókat fenyegetik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.