BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Blu-ray előny a DVD-háborúban - Eddig 1:0

Az elmúlt hetek történései alapján úgy tűnik, lépéselőnyre tett szert az új generációs DVD-formátumok küzdelmében a blu-ray (kék lézeres) technológia a kétrétegű, nagy felbontású (HD-DVD) megoldással szemben.

Ez nem csak abban nyilvánul meg, hogy a blu-ray típusú műsoros lemezekből kétszer annyit értékesítettek, mint a rivális technológiával készült DVD-kből, s nagyobb tábor állt mögé, mind a technológiai cégek, mind a filmstúdiók részéről, de a hónap közepén a legnagyobb amerikai DVD-kölcsönző, a Blockbuster is e megoldás mellett tette le a voksát.

A cég bejelentette, hogy újabb 1450 üzletében kezdi meg az ilyen technológiával készült DVD-filmek forgalmazását. A Toshiba nevével fémjelzett HD-DVD nehézségeit mutatja az is, hogy a japán gyártó kénytelen volt nagymértékben csökkenteni értékesítési előrejelzését.

A teljes cikk ITT olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.