BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bizonytalan a zeneletöltés sorsa - vita az Apple és a Universal között

A Universal nem hosszabbítja meg kétéves szerződését az Apple-lel, így a korábban kizárólag a cég iTunes nevű internet oldaláról letölthető zenék eltűnhetnek a népszerű zenei honlapról. Bár egyelőre a Universal összes sztárjának dalai elérhetőek az iTunes-on, a két éves helyett két hónaposra rövidített szerződési időtartam azt sugallja, hogy a Universal az Apple-nél rugalmasabb partnert keres a zenék forgalmazására. A lépés eredményeképpen megszűnhet az amerikai zeneértékesítési piac 70 százalékát birtokló Apple monopóliuma.

A Universal, a világ legnagyobb zenei studiójaként olyan sztárokkal büszkélkedhet, mint Sting, Eminem vagy a U2, akik eltűnése az iTunes-ról nagy érvágást jelentene az Apple-nek. A stúdió és az internetes portált működtető cég közötti vita jó ideje tart, ennek legfőbb oka, hogy az Apple szinte teljes egészében maga szabja meg a zeneszámok eladásának feltételeit, így például azt, hogy a studiók által ajánlott differenciált ár helyett egységesen 99 centért árult dalokat kizárólag a cég zenelejátszóján, az iPodon lehet meghallgatni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.