BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egységes standardot vezetne be Brüsszel a mobiltévé piacán

A DVB-H technológiát tenné egyedüli standardnak a mobiltelevíziózás európai piacán az Európai Bizottság. A brüsszeli testület holnap ismerteti javaslatát, amelynek célja, hogy fokozza az európai súlyt a gyorsan bővülő mobiltelevíziós technológia világpiacán.

A DVB-H technológia teszi lehetővé, hogy videókat lehessen lejátszani mobiltelfonokon.

A bizottság előejlezése szerint a mobiltelevíziózás 2011-re 20 milliárd eurós piaccá növekszik világszerte mintegy 500 millió fogyasztóval. Európa lemaradásban van a technológia terén az USA-val vagy Dél-Koreával szemben, mert csupán néhány tagállamban (Finn-, Francia-, Német- és Olaszország) érhető el a szolgáltatás. Dél-Koreában 10 százalékos a penetráció, miközben ez az adat a legfejlettebb európai piacon, Olaszországban csak egy százalék. Jelenleg három nagy mobiltévé standard létezik, a DVB-H mellett az amerikai MediaFLO és a dél-koreai DMB.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.