BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elavult az internet

Újjáépítené az elavultnak titulált világhálót az internet feltalálója, a DARPA - írja a PC World.

A DARPA, amely az Egyesült Államok védelmi minisztériumának egyik szervezete, készítette el az Arpanetet, amely a mai internet elődje volt.

A társaság gyakorlatilag újjáépítené az internetet. A cél, hogy az új világháló sokkalta gyorsabb legyen, növekedjen a megbízhatósága, a hatékonysága valamint, hogy a konfigurációk egyszerűsödjenek, a költségek pedig jelentősen csökkenjenek. A DARPA az IP-alapú címkiosztást is elavultnak tartja, és ezen a téren is reformokat tervez.

A szervezet elmondása szerint amikor az internet megszületett, majd amikor a hétköznapok részévé kezdett válni; alapvető korlátozó tényező volt a kevés memória, és az alacsony feldolgozóképesség. Ma már azonban nincsenek ilyen nehézségek, így a DARPA szerint itt az ideje, hogy az internet újjászülessen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.