BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Félmilliárdos elektronikai fejlesztés a hazai sztrádákon

Az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. az idén mintegy 500 millió forintot fordított pályaelektronikai rendszereinek korszerűsítésére. Ennek eredményeként a kivitelezéssel megbízott cégek többek között új mátrixtáblákat, forgalomszámláló berendezéseket és térfigyelő kamerákat telepítettek a hazai autópályák mentén. Az elsősorban költségvetési forrásokból finanszírozott fejlesztésekhez az Európai Unió regionális programja, a CONNECT projekt is hozzájárult, a költségek mintegy 10 százalékát fedezte.
Az Európai Bizottság 2004-ben hívta életre a CONNECT programot, amelynek elsődleges célja a régió, így ezen belül hazánk gyorsforgalmi úthálózatán az elektronikai rendszerek korszerűsítése volt. A két fázisban lezajlott beruházások alapvetően a nemzetközi forgalmat lebonyolító autópálya-szakaszok közlekedésbiztonságának növelését, illetve a torlódások és elszenvedett időveszteség csökkentését célozták. A mostani fejlesztések részben a CONNECT projekt első fázisában elkészült tanulmányokra, részben az ÁAK Zrt. szakemberei által kidolgozott tervekre épültek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.