BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Száz új kezdő internetező Kínában - Percenként!

A kínaiak internetezési szokásait felmérő hivatal felmérése szerint 2006 óta 25 millió új felhasználó csatlakozott a világhálóhoz, ez percenként száz kezdő szörfölőt jelent.

Kínában jelenleg 162 millióan kapcsolódnak az internethez, ezzel az ország az Egyesült Államok mögött a második helyet éri el a netezők száma tekintetében.

Hiába növekszik azonban a felhasználók száma évi 30 százalékkal, az ázsiai ország internetes infrastruktúrája összességében még mindig fejletlennek mondható, területének csak mintegy 12 százalékán lehet a hálóhoz csatlakozni, holott a fejlett államokban ez az arány 60 százalék körül mozog.

A felhasználók jelentős többsége harminc év alatti fiatal, a világhálóra kapcsolódó nők száma pedig lassan megközelíti a férfiakét. Szintén rendkívüli módon növekszik a kínai honlapok száma. A .CN végződésű domain néven regisztrált weblapok száma mára elérte a 6 milliót, ezzel az ázsiai országot jelző kiterjesztés felülmúlta az eddig legelterjedtebbnek számító .COM-ot. A júniusi felmérés szerint ezer kínaira egy honlap jut.

A kínai felhasználók legszívesebben otthonaikban szörfölnek, az internet kávézók csak a második legnépszerűbb alternatívát jelentik. A tartalom kiválasztása terén a felhasználók egyértelműen a híreket preferálják, de a netezők kétharmada már igénybe vett valamilyen internetes szórakoztató szolgáltatást, például zeneletöltést is.

Kínában az átlag internetező heti 18.6 órát tölt a monitor előtt, és jellemzően este nyolc óra körül kezdi el a szörfözést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.