BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Beszállókártya mobiltelefonra is

Szeptembertől a légi utasok egy része már a mobiltelefonjára is kérheti a beszállókártyáját. Az Air France-KLM új közös szolgáltatását eleinte azok az utasok vehetik igénybe, akik az Amszterdam–Párizs útvonalon közlekedő napi 15 járat valamelyikén utaznak. Az elektronikus beszállókártya a hagyományoson található összes információt tartalmazza.

A szolgáltatáshoz nem kell mást tenni, mint bejelentkezni egy internet-hozzáféréssel rendelkező mobiltelefonról a holland légitársaság weboldalára, ahol az utas megválaszthatja, hogy e-mailben, MMS-ben vagy SMS-ben kívánja-e megkapni a biztonsági vonalkódot tartalmazó beszállókártyát. Ennek a vonalkódnak a beolvasásával lehet áthaladni a beszállókapukon, leadni a poggyászt a csomagleadási pontokon, illetve ennek a kódnak a segítségével lehet áthaladni a biztonsági ellenőrzéseken, bejutni az indulási csarnokba, vásárolni a duty-free üzletekben. Egyetlen papíralapú dokumentumra van tehát szükség a repülőtereken, a személyazonosságot igazoló okmányra. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.