BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már a konzolgyártók is 3D-ben gondolkoznak

Ma kezdődik Los Angelesben az E3 (Electronic Entertainment Expo), a szórakoztatóelektronikai cégek egyik legfontosabb kiállítása. A szervezők a rendezvényre 45 ezer látogatót várnak, ez 4 ezer fős növekedés lenne az előző évhez képest, de így is messze elmaradna az öt évvel ezelőtti 70 ezres tömeghez képest.

Az elmúlt években az E3 a számítógépes játékok rajongóinak szánt rétegrendezvényből az egyik legrangosabb bemutatóvá vált. A kiállításon minden, a szektorban tevékenykedő fontosabb cég megjelenik, a 250 résztvevő között található többek között a Microsoft, a Sony, a Nintendo és természetesen a jelentősebb szoftvergyártók.

Az idei show-t a háromdimenziós technika és a mozgás által irányított berendezések uralják majd. A Nintendo a Los Angeles-i kiállításon rukkol elő kisméretű konzoljának, a DS-nek háromdimenziós játékra alkalmas verziójával, míg a Microsoft már az E3 kezdete előtt bemutatta saját, testmozgással irányítható videojáték-konzolját. Sajtóértesülések szerint a Microsoft ezenkívül az Xbox 360 Slim, míg a PlayStation a hordozható masina, avagy a PSP második generációjáról rántotta le a leplet. A rendezvény további főszereplői lesznek a mobileszközökön is játszható, alacsony költségvetésű szoftverek. A világ legnagyobb közösségi oldala, a Facebook milliós felhasználószámot generál az olyan, minimális befektetést igénylő alkalmazásoknak, mint a Farmville, a fejlesztők tehát bizonyára igyekeznek megfigyelni a legfrissebb trendeket. Ettől függetlenül természetesen a hagyományos játékszoftvergyártók is az E3 keretein belül mutatják be legnagyobb újdonságaikat, így várhatóan most debütál a Crysis 2, a Fallout: New Vegas és a Time Traveller.


Testmozgás a 3D-s világban

A Microsoft tegnap mutatta be Kinect nevű, az Xbox 360-asba beépíthető háromdimenziós, mozgásérzékelő kameráját. A Kinect rögzíti a tulajdonos mozgását, aki így teljes testével irányíthatja a képernyőn megjelenő, számítógép generálta figurákat, ám a Nintendo Wii által alkalmazott technológiával szemben ehhez semmilyen egyéb kiegészítő nem szükséges. A Kinect várhatóan novemberben érkezik meg az amerikai piacra, és karácsonyra Európába, az ára 189 dollár lesz. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.