BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

E&Y: az ügyfél elvesztése a legnagyobb fenyegetés

Az Ernst & Young (E&Y) erre az évre is elkészítette a telekommunikációban tevékenykedő vállalkozásokra vonatkozó top tízes üzleti kockázati listáját. Az elemzőcég a tíz legnagyobb veszélyt három alapkategóriába sorolja: stratégiai, illetve strukturális kockázatok, valamint működési-pénzügyi fenyegetések.

A felmérés szerint a legnagyobb veszélyt 2010-ben az ügyfél elvesztése jelenti, a fogyasztóknak nyújtott szolgáltatások esetében nagy a verseny, így egyik cég sem lehet nyugodt az ügyfélkörét illetően. A második legnagyobb kockázatot az egy kliensre jutó profit maximálásának elmulasztása jelenti, a szolgáltatások beárazása csapdákat rejthet. A harmadik nehézséget az állami/kormányzati szabályozói oldal által kifejtett növekvő nyomás hordozza.

Az E&Y elemzése külön kiemeli a nem megfelelően hatékony infrastruktúra-fejlesztés kockázatát, csakúgy, mint a költségek túlzott csökkentését, mivel a telekommunikációs szegmens szolgáltatóinak helyzetét az elemzők szerint rontja, hogy a válság során már kénytelenek voltak jelentősen megnyirbálni ráfordításaikat, és a további csökkentés veszélyeztetheti a telekommunikációs konszernek stratégiai célkitűzéseit.

Az EY ismertette a meghatározó kockázatokat a nyersanyag-kitermelésben tevékenykedő cégek számára is. A rizikók között az első helyen a tőkehiány áll, ezt a képzett munkaerő hiánya követi. VG



Topkockázatok

(nyersanyag-kitermelésben, 2010-ben)

- 1. Tőkeallokáció

- 2. Képzett munkaerő hiánya

- 3. Túlzott kiadáscsökkentés

- 4. Politikai kockázatok

- 5. Visszaeső infrastruktúra-fejlesztések

- 1. Tőkeallokáció

- 2. Képzett munkaerő hiánya

- 3. Túlzott kiadáscsökkentés

- 4. Politikai kockázatok

- 5. Visszaeső infrastruktúra-fejlesztések-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.